Förlust i kvalet

Md dsc 0299
1-1 i 44 minuten

Finlandia/Pallo AIF – Utbynäs SK Resultat: 1-3

Äntligen så var det dags för kvalmatchen mot Utbynäs där vinnaren skulle gå upp direkt till div 2. Förutsättningen var de allra bästa med ca 13 grader och blå himmel. Det enda man skulle kunna klaga på var att det blåste lite. Säkert 200-300 åskådare på plats. Utbynäs har varit klara för kval länge och har kunnat förbereda sig för matchen mot oss. De har varit och spionerat på oss våra sista matcher och de kände nog lite mer press än vi gjorde att de måste vinna matchen. För oss så var det här ju en ren bonus. Vi visste inte så mycket om Utbynäs innan men de hade gjort många bra resultat så vi visste att det skulle bli tufft.

Utbynäs började matchen klart bäst och med kraft av medvinden så satte de en hård press på oss. Vi fick mest försvara oss vilket vi dock gjorde bra. Tyvärr så var vi väldigt stressade när vi fick bollen och gjorde många ovanligt tekniska misstag. Vi hade svårt att ha några organiserade anfall utan det var mycket chansbollar som Sara o Co fick jobba med uppe på topp. Vi försvarade oss dock bra och Utbynäs hade svårt att komma bakom vår backlinje men de hade en del farliga skott utifrån. Det kändes dock att det kunde komma ett mål när som helst och mycket riktigt så tog Utbynäs ledningen i den 30 minuten. Detta efter att en hörna hade skarvats mot den bortre stolpen där en Utbynässpelare dök upp och kunde skjuta bollen enkelt i mål helt otagbar för Ellen.

Utbynäs fortsatte att föra spelet men vi stack upp lite mer nu. I slutet av halvleken så bryter vi bollen högt upp. Den hamnar tillslut hos Sara som får stå ganska ensam strax utanför straffområdet och mycket elegant så lobbar hon bollen i mål över målvakten. 1-1. Rättvist? nej men väldigt skönt.

Vi ska vara glada för att det står 1-1 i halvlek. Vi pratar i halvlek om att vi måste vara mycket mer aggressiva och alerta. Vi hade alldeles för stor respekt för motståndarna och blev för passiva. Vi skulle försöka komma fram mer på konterna så att vi kom högre upp i banan. Nu skulle vi ha nytta av medvinden och försöka sätta press högre upp i banan.

Det blev precis som vi ville och andra halvlek så var vi betydligt bättre med i matchen och var väl så bra som motståndarna. Det var mycket kamp och det skapades inte mycket målchanser åt något lag. Det kändes som vi hade fått matchen dit vi ville nu men matchen står och väger så händer det som inte fick hända. I ett av Utbynäs fåtal organiserade anfall i andra halvlek så får det ett läge från vänsterkanten och hur ganska dålig vinkel så får Utbynäs spelaren iväg ett bra skott över huvudet på Ellen i mål. 2-1 och det kändes surt. Det var mycket kvar att spela dock och vi brukar vara starka på att komma igen.

Vi verkligen försöker sista delen av matchen men vi hade svårt att få till de verkligt farliga chanserna. Vi går ned på 3 backslinje sista 10 minuterna och det farligaste vi skapar är en frispark ca 2 meter utanför straffområdet när det bara är 3 minuter kvar. Chris tar frisparken men tyvärr så går den utanför. På övertid så kontrar i stället Utbynäs in 3-1 målet från en mycket misstänkt offside position och matchen var avgjord.

Utbynäs vinner med 3-1 och med tanke på att de var bättre än oss i första halvlek så är det inte mycket att säga om det utan det är bara att gratulera Utbynäs till vinsten och önska dem lycka till i div 2

Vi visar återigen vilken härlig moral och kämpaglöd som vi har. Vi hade stora problem i första halvlek men kommer igen väldigt starkt i andra och det är ju lite typiskt att det är då Utbynäs gör sina avgörande mål.
Detta var ändå en bonus match för oss och det var riktigt roligt att få uppleva en kvalmatch inför så mycket publik.

Vi stod upp väldigt bra och Utbynäs var pressade av oss i andra halvlek. Det märktes på deras spelare o ledare och vi bjöd på kamp in i det sista. Vi visade också att det var ingen tillfällighet att vi kom 2:a i serien

Det här ger mersmak för 2015 och då kommer vi laddade och revanschsugna tillbaka