Header finlandia pallo aif

Vinst efter grym laginsats av Finpa IK Zenith 11 sep

IK Zenith – Finlandia/Pallo AIF

Resultat: 0-1

Vi skulle möta Zenith som vi vann hemmamötet mot men som nu har varit väldigt framgångsrika med värvningar av duktiga spelare i sommar.
De hade inför matchen spelat oavgjort mot både Lerum och Guldheden så vi var beredda på en mycket tuff match. Det brukar ju också vara väldigt jämna matcher när Zenith och
vi spelar mot varandra men vi det var länge sedan vi vann borta mot Zenith. Nu skulle vi spela vår första konstgräs match på flera månader.

Zenith började klart bäst och hade ett spelövertag den första kvarten. Vi hade svårt att få något organiserat spel på deras planhalva utan fick mest försvarar oss.
v gjorde det dock bra och trots spelövertag så hade Zenith svårt att skapa chanser. Vi spelade upp och betydligt och hade en bra period i mitten av halvleken. Bland annat hade vi i ett fint anfall som Therese avslutade med ett rykande skott strax över ribban.

I den 30 minuten så får en Zenith spelare stå oattackerad strax utanför vårt straffområde och skjuta. Hon får väg ett rungande skott som går i ribban. Efter det så tar Zenith över spelet igen och från ett liknande läge så skjuter i återigen i ribban. Vi reder dock ut stormen och med tur och skicklighet så klarar vi 0-0 i första halvlek.

Zenith var bättre än oss i första halvlek och med tanke på deras ribbskott så får vi var glada att vi lyckades hålla 0-0. Det som var positivt var dock att vi försvarade oss bra och Zenith hade svårt att komma bakom våran backlinje och förutom deras långskott så skapade de inte så många riktigt farliga chanser. Det var ju precis som Therese sa i pausen , det står 0-0 och vi är fortfarande med i matchen.

Till andra halvlek så skulle vi vara aggressivare utanför vårt straffområde så att de inte ostört skulle få skjuta samt skulle vi försöka hålla fast bollen mer i deras planhalva så att vi fick chansen att lyfta upp laget mer.

Vi började andra halvlek betydligt bättre än i första. Det var mycket kamp och ställningskrig och inte så mycket direkt farliga målchanser från något håll i andra halvlek.
Vår vassaste chans får vi när Sara håller sig framme efter ett hårt och lågt inlägg från Johanna. Sara gör det rätta och försöker bredsida bollen jämte målvakten men tyvärr så kom bollen lite för nära målvakten så att hon kunde rädda bollen. Sara skulle dock få mer chanser.

I den 80 minuten så gör vi 1-0 efter en mycket snabb omställning. Hadil får bollen vid halva plan och slår en jättefin instick bakom Zenith försvararen. Sara timar löpningen perfekt och blir helt fri med målvakten. Sara placerar sedan bollen iskallt med en bredsida jämte målvakten i mål. Det var en härlig känsla och det är sällan ett mål känns så skönt.

Efter vårt ledningsmål så startar Zenith en forcering mot oss. Som det ofta blir när man ska försvara en ledning i slutet av matchen så tappar tyvärr vi vårt spel och bara riktar in på och försvara oss. Zenith flyttar fram mer och mer spelare och skapar en stor press på oss. Vi kämpar dock berömdvärt och det är mest skott utifrån som Zenith får. Till skillnad från första halvlek så stressar vi dem dock bättre och skotten går en bit utanför. Vi reder ut stormen och vinner tillslut med 1-0

Vi gör en otroligt arbets och laginsats. Vi får jaga boll väldigt mycket men vi vikar aldrig ned oss och håller våra positioner väldigt bra. Det är starkt att komma igen så som vi gjorde i andra halvlek efter ha varit tillbaka pressade stundtals i första halvlek. Zenith var ett bra lag och de kommer med all säkerhet att klättra flera placeringar innan serien är slut.

Det här var som sagt en riktig laginsats där alla spelarna verkligen gjorde sitt yttersta och inte vek ned sig en tum. Vill dock ge ett extra omnämnande till Johanna, Kattis, Lisa, Karin och i slutet Jeffe som fick spela på ovana positioner och gjorde det berömdvärt. Det var också väldigt kul att se Malin som gjorde sin första match för oss spela så bra på det inre mittfältet i Åsas skadefrånvaro.
Malin kommer att tillföra laget mycket.

Man brukar säga att det är viktigt att ha ett par karaktärspelare i laget. Vi visade att vi har ett helt lag med bara karaktärspelare.

Även om det är 4 omgångar kvar för oss av serien så är det redan klart att vi inte kan komma sämre än 5:a i serien. Vi har dock högre målsättning än det

Detta var som sagt en laginsats där alla var med och bidrog till vinsten men vi fegar inte ut och matchens lirare och utropstecken är:

Matchen lirare Sara

Gör inte bara det viktiga målet utan en otrolig arbetsinsats både defensivt som offensivt.
Håller Zenith försvararna sysselsatt hela tiden men är även nere och hjälper till vid alla fasta situationer och det är ofta Sara som är först på bollen vid bortrensningarna

Matchens utropstecken: Ellen

Är lugn och trygg i målet och håller nollan men hjälp av ribban.
Får kanske inte så mycket skott på sig men det som går på mål tog Ellen säkert hand om även om det kostade ett blåmärke