Header finlandia pallo aif

Första höst förlusten Öckerö DFF 28 aug

Finlandia/Pallo AIF – Öckerö DFF
0-2
En match mellan 3:an och 4:an i serien. Vid vinst skulle vi dryga ut vårt försprång mot Öckerö till 12 poäng men vid förlust så skulle det bara skilja 6 poäng.
Vi hade en tuff match när vi vann borta mot Öckerö och efter den förlusten så har Öckerö vunnit 5 av 8 matcher så det var ett bra lag i form som vi skulle möta. Vi visste från förra matchen att de hade ett bra anfallspel samt duktiga mittfältare. Vi skulle försöka ligga tight på deras mittfältare så att de inte enkelt skulle kunna få servera sin snabba anfallare fina passningar.

Matchen började jämt och det var mycket spel på mittplan. Det var ett högt tempo på spelet och det märktes att det var två taggade lag. Efter ca 10 minuter så får vi vår första jättechans. Karin får bollen i vid straffpunkten i ett fritt läge och drämmer bollen i ribban. Öckerö skapar också ett par chanser men det är väldigt bra försvarsspel från bägge lagen och det blir inte så många heta chanser i första halvlek

Första halvlek slutar 0-0

Det var en bra första halvlek. Öckerö var det mer spelförande laget och hade ett bra anfallspel men vi har ett väldigt bra försvarsspel över hela planen och hade farliga omställningar. Vi har en del bra lägen men tyvärr så får vi in till det lilla extra i anfallspelet

Vi börjar andra halvlek helt ok och spelet är jämt ute på plan men i den 8:e minuten så gör Öckerö 1-0 efter ett mycket fint anfall. Helt fri med Ellen så skjuter gör de mål via stolpe in helt otagbart för Ellen.

Efter det målet så har Öckerö en bra 15 minuters period där man bland annat missar ett friläge där Ellen gör en mycket fin benparad.Det dröjer dock bara 7 minuter efter 1-0 målet som Öckerö gör mål på hörna. Vi går bort oss helt och tittar bara på bolen och spelarna som är framför oss och missar markeringen på bortre ytan. Det var inte bara målgöraren som blev fri utan flera andra spelare också. Det var en bra hörnvariant men så mycket får vi inte gå bort oss.

Sista 20 minuterna av matchen så utjämnas spelet och vi skapar en del halvchanser men lyckas inte göra mål. Matchen slutar 2-0 till Öckerö

Det var en bra match mellan 2 bra lag. Tyvärr så förlorade vi matchen och det är inte mycket att säga om. Man kan förlora på olika sätt och det här var ett bra sätt.
Vi gör en bra prestation nästan hela matchen. Matchen avgörs en 15 minuters period där Öckerö var bättre än oss.

Det vi tar med oss är vårt bra försvarsspel över hela plan, vår fina moral och kämpaglöd och det som vi ska försöka förbättra är vårt spel den sista 3:e delen av plan

Matchens lirare: Emmi

Väldigt brytsäker och fina uppspel och bidrog till att vårt försvarsspel var så bra

Matchens utropstecken: Karin

Kommer fram väldigt bra på sin kant o skapar oreda i försvaret.