Header finlandia pallo aif

Förlust mot serieledarna Lerum IS 25 juni

Lerums IS – Finlandia/Pallo AIF
Resultat 6-0

Sista matchen för vårsäsongen skulle bli mot Lerum som bara hade förlorat i en match i år och hade gått fram som en slottermaskin i serien förutom matchen mot Häcken sist. Vi visste dock att de skulle komma med ett helt annat lag nu och att de skulle vara jättetaggade på grund av förlusten senast. Vid vinst för oss så skulle vi dock helt plötsligt blanda oss in i serietoppen på allvar.

Vi misstänkte att Lerum skulle föra spelet och vi pratade innan matchen om att det var väldigt viktigt att vi höll ihop lagdelarna när vi försvarade oss och att vi var aggressiva i vårt försvarsspel. När vi väl vann bollen så skulle vi försöka vara snabba i omställningarna.

Tyvärr så blir det inte alltid som man har tänkt sig och den här matchen var en sådan. Lerum var bättre än oss i det mesta. Snabbare i både tanken och bena och mycket tuffare och rejälare än vi var.
Det kändes ibland som om de var en spelare mer än vi var.

De skapar en hel del chanser på oss de första 20 minuterna men med tur och skicklighet så lyckas vi att klara oss ut den värsta stormen men när det hade lugnat ned sig lite så tappar vi boll tyvärr vid mittplan och vid en snabb omställning så gör de 1-0 på oss efter ca 30 minuter. Det ser ut som om resultatet ska stå sig första halvlek ut men på övertid så lyckas de i en misstänkt offside
position göra 2-0.

Det var inte mycket att säga att Lerum leder i halvlek men det var ju väldigt opsykologiskt att de lyckades göra 2-0 i halvlekens sista anfall.

Vi försöker dock peppa upp oss till andra halvlek men tyvärr så gör Lerum 3-0 redan i den första minuten av andra halvlek. Då var det ridå ner för oss och tyvärr så gick luften lite ur oss då.

Vi försöker att kämpa på så gott som det går men Lerum var för bra och kan göra ytterligare 3 mål innan matchen är slut och tillslut så vinner Lerum med 6-0. Deras 4-0 mål kom efter en hörna där deras duktiga nr 8 bara tränger sig fram och distinkt nickar in bollen i mål medans vi står och tittar på. Detta mål var tyvärr lite signifikativt för matchen.

Ibland så blir det som sagt inte som man hade tänkt sig men idag så förlorade vi mot ett bättre lag. Det som var lite tråkigt var att vi bjöd dem på så stora ytor att spela på och lät dem skapa så många chanser på oss som de fick göra. Nog för att Lerum är bra och har många passningsduktiga spelare men så bra är dom inte att de ska få skapa så mycket på oss som de gjorde.

Nu är förluster en del av fotbollen och det är ingen fy och skam att förlora en match även när det blir stora siffror. Nu gäller det att lära sig av den här matchen, studsa tillbaka igen och komma in på nästa vinnarperiod när vi startar upp igen efter sommaruppehållet. Vi har som helhet gjort en mycket bra vårsäsong och ligger just nu på tredjeplats vilket vi är mycket nöjda med.

Matchens lirare: Therese

River och sliter hela matchen och ger aldrig upp och visar att hon är en värdig lagkapten för detta lag.Ytterst nära att göra mål också

Matchens utropstecken: Dilba

Fick hoppa in eftersom vår ordinarie målvakt var borta men gör det mycket bra och kan inte lastas för något av målen. Gör flera kvalificerade räddningar. Född 1999 och visar att återväxten är mycket god