Header finlandia pallo aif

Vinst igen Kode IF 21 aug

Finlandia/Pallo AIF – Kode IF
Resultat 3-2

Vi hade fått mycket beröm av publiken efter Häcken matchen. Skulle det fina spelet hålla sig även till den här gången ??? Nu var det Kode IF som stod för motstånden. Kode som är det enda laget som vi har förlorat mot förutom mot serieledarna Lerum. Vi hade alltså revansch att utkräva.

Vi skulle försöka våga hålla i bollen precis som vi gjorde mot Häcken matchen. Variera långa med korta passning och ha en bra rörlighet i laget. Vi visste att Kode kom ganska högt upp med backlinjen och skulle försöka komma mycket i djupled bakom deras backlinje

Vi började matchen bra och satte en hög press mot Kode IF. Vi skapade även en del chanser men tyvärr så var inte avslutningarna tillräckligt bra för att det skulle bli mål.
Kode arbetade sig in i matchen ju längre det gick men det var vi som förde spelet utan för den skull att Kode var ofarliga.

I den 35 minuten så får Sofie bollen på sin vänsterkant och slår ett mycket bra inlägg mot den bakre stolpen där både Åsa och Karin kom springande. Karin är först på bollen och stöter bollen i mål jämte målvakten i Kode. 1-0 till Finpa och det var mycket viktigt att vi fick första målet. Där ser man hur viktigt det är med spelare som kommer löpandes med fart.

I slutet av halvleken så får Kode lite tryck på oss men vi reder ut det och leder mer 1-0 i halvlek

Vi tycker att det är helt rättvist att vi leder med 1-10 i halvlek och vi skulle ha gjort lite mer mål på de chanser som vi ändå hade. Spelet gick dock lite på tomgång och det verkade som det var lite tröga ben och skallar i vårt lag. Vi skulle försöka få gång lite mer rörlighet och beslutsamhet i andra halvlek.

I andra halvlek kommer vi ut lite rejälare och vinner mycket boll högt upp. Det mesta av spelets förläggs på motståndaren planhalva och vi har ganska lätt att komma fram med löpningar bakom deras backlinje. Det känns som vi ska göra nästa mål men ut intet så kommer en snabb omställning av Kode via en boll bakom vår backlinje till en fristående Kode spelare som helt fri med Ellen elegant lobbar bollen över henne i mål och helt plötsligt stod det 1-1. Det kändes inte logiskt men kanske inte helt oväntat för vi var inte riktigt på hugget och då är det lätt att det blir så här.

Efter målet så tar vi dock tag i spelet igen och i den 78 minuten så får Sara bollen strax utanför straffområdet. Hon förlänger bollen till Therese som kommer springandes och Therese tvekar inte utan klipper till bollen direkt och det är en härlig känsla att se när den går precis innanför stolpen.

Det går inte mer än 2 minuter så är det dags för mål igen. Rebecca slår en jättefin passning över hela backlinjen till Karin som kommer i en typisk ”Karin löpning” och helt fri med målvakten skjuter Karin bollen helt otagbart för målvakten i mål och så var det 3-1 till oss.

Nu trodde vi ledare att det var spiken i kistan och matchen var klar men det visade sig vara alldeles fel. Tyvärr så verkade som om vi slappnade av i vårt spel och lät Kode få övertaget. I den 84 minuten så får de utdelning och via ett hårt skott intill Ellens närmaste stolpe så gör de 2-3 i den 84 minuten och helt plötsligt var det match igen. Tyvärr så är vi bara inriktade på att försvara oss de sista minuterna och har inte något eget ordnat spel men vi lyckas tillslut att reda ut det och vinna med 3-2

Tyvärr så kom vi inte upp i nivå som vi hade mot BK Häcken och om det berodde på att vi mötte bättre lag nu eller om vi själva var sämre är ju alltid svårt att säga men det kändes som det var lite mer sega ben och huvud den här gången. Planen var ganska tungsprungen och det var det var dålig rull på bollen i den ganska höga gräset vilket kan ju vara en liten förklaring till att det såg trögare ut idag.

Matcher som den här är alltid svåra. Man kommer från en bra prestation, är favorit till att vinna och så känner man att inte spelet stämmer och då är det lätt att man blir lite konfunderad. Det är dock starkt att vinna sådana här matcher och att hela tiden visa hjärta och glöd även när spelet hackar lite. Vi är ändå bättre nu än sist vi mötte Kode och vinner totalt sätt över 90 minuter väldigt rättvist.
Vi har dock lite för svårt att utnyttja våra målchanser och behöver många målchanser för att göra mål vilket gör att det blev onödigt jämt.

Som sagt det här var en lurig match för oss och det starkt av oss att vinna trots att spelet hackade lite och så fick publiken fick se 3 snygga spelmål från de blåvita flickorna

Matchens lirare: Chris

Är en ledare på plan och ligger hela tiden rätt i positionerna.