Header finlandia pallo aif

3:e raka vinsten för damerna Romelanda UF/Hermansby IF 18 sep

Finlandia/Pallo AIF – Romelanda UF/Hermansby IF
Resultat: 1-0

Det här var en match som vi ledare var rädda för. Vi kom från en vinst från en match där vi verkligen hade fått kämpa för att vinna. Nu skulle vi möta ett lag som på pappret var sämre än oss men absolut inte dåliga. Det är lätt att man går ned i kvalitet och vi hade allt att förlora. Mantrat innan matchen var att vi skulle försöka våga äga bollen och ha en bra rörlighet och ett högt bolltempo samt som vanligt en jädra inställning. Vi visste att Romelanda anfaller med mycket folk och vi skulle försöka spela oss ut ur deras höga press.

Romelanda började mycket riktigt att sätta hög press på oss och vi blev lite tagna på sängen i början. Vi spelar dock upp oss efter ett tag och får matchen första riktiga farliga chans efter ca 15 minuter när Sara kommer fri från kanten men tyvärr skjuter bollen strax utanför stolpen i burgaveln. Tyvärr så blir det lite ”Hawaii spel ” i första halvlek och vi hade lite för bråttom med att slå dom avgörande passningarna. Vi har ett bra försvarsspel och Romelanda får aldrig möjlighet att skapa några chanser. Vi har 3-4 riktigt farliga chanser och det är framförallt Sara som har möjligheterna men tyvärr så lyckas vi inte göra något mål utan första halvlek slutar 0-0

I halvlek så var vi väl sådär nöjda med vårt spel. Det positiva är att det är vi som skapar chanserna men spelet är lite stressat och vi hade som sagt lite för bråttom att slå den avgörande passningen så i andra halvlek skulle vi ha lite mer tålamod.

Vi börjar andra halvlek bättre men fortfarande var det lite stressigt i spelet och vi slår bort en del passningar i onödan. Vi tar dock över mittfältet mer och mer och har en bättre rörlighet mot vad vi hade i första halvlek. Vi skapar flera chanser och har en del riktigt farliga lägen men hade förtvivlat svårt att göra mål. Det kändes ett tag som att det här var en sådan tag som bollen bara inte ville gå i mål. Vi trummar dock på tålmodigt och i den 75 minuten så får vi äntligen utdelningen. Hadil håller stor show i straffområden när hon trixar bollen förbi motståndarna och frispelar Sara som står omarkerad ett par meter från målet och enkelt placerar bollen i mål. 1-0 till Finpa och det kändes riktigt skönt och rättvist.

Efter det målet så har vi ett par ordentliga lägen att utöka ledningen men avsluten ville sig inte riktigt trots riktigt bra lägen. Det vi dock minns bäst är ett jätteskott av Karin en bit utanför straffområdet klockrent i krysset. Det går inte att komma närmare krysset än så och målställningen står säkert och skakar fortfarande. Det skulle bli årets mål på Tuvevallen alla kategorier om den skulle ha suttit.

Vi vinner tillslut efter många om och men med 1-0 och Sara blev matchhjälte igen med matchen enda mål

Det här blev precis så här tufft som vi befarande. Motståndarna stod upp bra och hade ett bra kämpaglöd och ville verkligen framåt. Som tur var så hade vi återigen ett väldigt bra försvarsspel och vi tillät inte Romelanda att skapa någon direkt farlig målchans på hela matchen. Spelmässigt så var det ganska jämt på mittplan men det var vi som stod för chanserna och vi skapade tillräckligt med chanser för att göra betydligt mer mål än vi gjorde. Tyvärr så hade vi inte rättan skärpan framför mål men det gick ju vägen ändå

Det som var positivt var att vi kom fram bra på kanterna och hade flera bra inlägg hårt efter marken som skapade stor oreda i motståndarförsvaret. Våra ytterbackar kom fram flera gånger på kanterna och var med i vårt anfall spel. Trots att spelet inte flöt på som vi gjorde så fortsatte vi att försöka spela vårt spel och malde på. Tillslut så fick vi resultat och kunde mycket rättvist vinna.

Det var som lite negativt var att vi hade lite svårt att spela oss ut när motståndarna försökte pressa oss och det blev lite chansbollar utan adress ibland. Självklart ska vi göra mål mer på de chanser som vi skapar

Trots att det blev vinst så var det inget jättejubel i omklädningsrummet efter matchen och segersången har varit betydligt bättre. Det var mer lättnad än glädje och det visar vilka krav vi har på oss själva att spela bra fotboll. Det gäller dock att glädjas vid vinst för en vinst är alltid en vinst och vi vet alla hur förbaskat tråkigt det är att förlora så passa på och njut nu i en vecka för sen laddar vi ordenligt till nästa match

Det är nu bara 3 omgångar kvar att spela och oavsett hur det går i slutändan så är vi nu med och slåss om en andra och tredje plats i serien och det är ju jättekul.

Det var riktigt roligt att se speedkulan Vendela tillbaka igen efter ett par års frånvaro på grund av skada och studier. Välkommen tillbaka

Matchens lirare: Johanna

Har gjort en sensationell comeback efter barnafödande. Var hela tiden farlig på sin kant och slog många bra hårda och precisa inlägg som hela tiden skapade farliga chanser för oss

Matchens utropstecken: Hadil

Gör en strålande assist till vårt segermål. Är framförallt riktigt bra i andra halvlek när hon hela tiden är spelbar och har en vilja att få bollen.