Md lisa
Lisa matchens lirare

Guldhedens IK – Finlandia/Pallo AIF

Resultat 2-3

Toppmatch på Guldheden Södra mellan Guldenheden IK som låg 2:a i serien och Finlandia/Pallo AIF som låg 3:a. Vid vinst för oss så skulle vi klättra upp till andra platsen och så skulle vi även vara klart att vi skulle komma som sämst 4:a i serien trots att ett par omgångar återstår.

Vi skulle möta det kanske mest passningsskickliga laget i serien och ett lag även med några individuellt väldigt duktiga spelare. Under taktik genomgången innan matchen så var alla med det klara med hur vi skulle försöka spela nu gäller det att bara försöka ta med oss det ut på plan. Vi var beredda på en anstormning från Guldheden från början och att de skulle vara det spelförande laget.

Första halvlek blev inte alls som vi trodde från början. Det var Finpa som satte en väldans fart direkt och redan i den andra minuten så skjuter Chris en frispark i ribban.
Minuten senare så får vi en hörna som Lisa slår. Det blir en väldans kalabalik i Guldhedens straffområde och bollen går som en flipperkula mellan olika spelare tills den hittar fram till ”knockout ” Sofie som drämmer in bollen i mål. 1-0 och en härlig start i för oss. Sofie som nästan knockar Therese med armbåge rätt upp i hakan i sina glädjeyttringar efter mål. Alltid skoj med målgester men man behöver ju inte knocka sina medspelare ?

Det dröjer bara ytterligare en minut innan Sofie som verkligen var på hugget, bryter bollen från Guldheden spelaren och spelar in bollen till Sara som vänder bort sin back och säkert placerar bollen med högern jämte målvakten i mål. 2-0 till Finpa och det hade bara gått 4 minuter. Vad är det som händer ??

Det var inte nog med detta för i den 10.e minuten så vänder vi på spelet i en snabb omställning och Karin slår en perfekt ”stickare” till Sara som undviker offsiden genom att vara på egenplanhalva när bollen slås. Det blir en löpduell med Guldhedens mittback och Sara stoppar upp och vänder bort backen som ramlar. Helt fri med målvakten så rundar Sara elegant målvakten och kan sedan slå in bollen i det tomma målet. Man fick Torbjörn Nilsson vibbar när man såg det målet. 3-0 till Finpa efter 10 minuter . Helt otroligt.

Vi fortsätter att vara det bollförande laget och skapar flera chanser till. Guldheden spelar upp sig och har en bra 10-15 minuters period men skapar bara en riktig bra chans och det är när vi tappar bollen i ett farligt läge men som tur var kommer Ellen ut och gör en bra räddning. 3-0 står sig halvleken ut

Självklart så var vi jättenöjda med vår första halvlek. Förutom målen så har vi några jättelägen att göra ytterligare mål. Bland annat så minns vi ju Chris skott i ribban, Karins friläge med målvakten samt Saras skott strax över ribban i et bra läge.

Vi var alla införstådda att matchen inte var över och vi skulle fortsätta att försöka spela vårt spel i andra halvlek och försöka hålla kylan om nu motståndarna skulle göra mål på oss

Början av andra halvlek är ganska jämn men Guldheden har nu kommit bättre in i matchen. De har nu ett större bollinnehav och vi har lite större problem med dem. De har dock svårt att skapa några chanser och vi håller ihop vårt försvar väldigt bra. I den 51:e minuten så får de dock utdelning via ett långskott som går olyckligt i mål.

Efter 1-3 reduceringsmålet så får Guldheden ny energi och börjar få igång deras passningsspel mer och mer. Vi kommer lite ur våra positioner och våra mittfältare får jag väldigt mycket boll. Ofta tar dock Guldhedens anfall stopp i vårt försvar men det tar på krafterna att jaga så och vi orkar inte att hålla ihop laget lika bra som i första halvlek.
I den 71 minuten så får Guldheden utdelning igen. Guldheden lyckas med ett inspel bakom vår backlinje. Ellen kommer ut bra men kolliderar med Guldehedenspelaren och tappar bollen till en annan framstormade Guldhedenspelare som i öppet mål kan reducera till 2-3

Nu blev det nervöst på ledarbänken. Skulle vi tappa detta nu och hur skulle vi reagera på detta. Självklart skulle ju Guldheden få ännu mer energi av detta mål med för oss så var det ju viktigt att inte bara försvara sig utan vilja fortsätta att hålla spelet uppe.

Som så ofta innan så visar vi en härlig kyla, moral och styrka och låter oss inte stressas upp av det här. Den förväntade anstormningen uteblir utan de fastnar mest i vårt hårt arbetande mittfält och försvar och det är vi som har möjligheten att komma i många omställningslägen. Tyvärr så lyckas vi inte riktigt med den sista passen annars så skulle det ha blivit ytterliga mål för oss

Vi vinner tillslut med 3-2

Vi gör en jättebra match och då framförallt i den första halvlek. Vi ligger rätt i positionerna och gör rätt avväganden hela tiden. Guldheden får inte en chans att bygga upp sitt spel som de är vana vid. Att vi inte orkar att spela så i 90 minuter är helt naturligt och att Guldheden får lite mer möjligheter att trilla sitt spel när vi blir lite trötta i andra halvlek. Vi faller dock aldrig hur ramen utan fortsätter att spela som vi hade planerat från början. Vi har ett grymt försvarspel över hela plan och det är härligt att se Er att arbeta så tillsammans som ett lag. Försvarsspelet är klockrent och det är inte ofta Guldheden lyckades att spela igenom vårt försvar. Våra inre mittfältare gör ett hästjobb och stänger alla vägar för Guldheden att bygga upp sitt spel och vinner matchen i matchen i det viktiga slaget om mittfältet. Våra anfallare är på hugget hela tiden och ger inte Guldheden försvaret någon chans att bygga upp några anfall.

När vi tränare innan matchen sa att det gäller att inte tappa huvudet och energin om nu Guldheden skulle gör ett eller ett par mål på oss fick som svar av Johanna att det finns inget lag i serien som har sådan moral och kämpa glöd som oss så det kommer inte att hända. Det är ju precis sådana svar men vill ha. När Guldheden i andra halvlek reducerar till 2-3 så är det väldigt lätt att bli rädd att förlora det som har känns så bra och då är det lätt att man får lite panik och blir passiv . Det fanns dock inte på kartan att det skulle ske idag och vi visade att det är precis är så som Johanna sa innan matchen.

Nu när 2 matcher återstår så är vi redan minst 4:a i serie och det är ju väldigt bra gjort men vi är inte nöjda med detta. Nu återstår det två matcher och nu gäller det att inte bli för nöjda utan full fokus på de två resterande matcherna är det som gäller

En sådan här match så är det ju omöjligt att plocka ut spelare men vi måste ändå göra ett försök