Md dsc 0264
Matchens lirare Finpa Dam

Finlandia/Pallo AIF – Guldhedens IK

Resultat 1-1

Sista seriematchen för året och det var ju härligt att få spela en helt avgörande match om andra platsen i sista omgången.
Förutsättningarna för oss var att vid minst oavgjort så skulle vi komma tvåa i serien medans vid förlust skulle Guldheden komma 2:a.

Väderförutsättningarna var värsta tänkbara. Det både blåste och regnade men vi sa tillvarandra innan matchen att detta inte skulle påverka oss utan vi skulle ”älska vädret” och vända det till en fördel till oss. Taktiken var ungefär som vid förra matchen mot Guldheden. Vi visste att det var ett spelade lag med bra passningsspel så vi skulle försöka krympa ytorna och inte låta dem få igång passningsspelet. När vi väl vann bollen så skulle vi blomma ut. Sist men inte minst vi skulle ha KUL på plan.

Första halvlek var en tight historia där två bra lag inte tillåt något lag att skapa en enda riktig målchans utan det var mest skott från långt håll utifrån som målvakterna inte hade några problem med.
Det var väldigt bra försvarsspel från bägge lagen och inget lag lyckades att ta tag i taktpinnen. Följaktligen så slutade första halvlek 0-0

Med tanke på att oavgjort räckte för oss så var vi nöjda med första halvlek. Vi spelade väldigt disciplinerat och vi gjorde det svårt för Guldheden att få igång sitt vägvinnande passningsspel.
Självklart så skulle vi vilja skapa mer målchanser och äga mer boll men så länge det var 0-0 och vi lyckas hålla Guldheden borta från vårt straffområde så var vi ju nöjda.

Andra halvlek började ganska jämt men efter ett tag så fick Guldheden litet övertag på oss och började föra matchen mer och mer. De lyckas inte skapa något men tendensen var inte bra.
Efter ca 15 minuter så lyckas vi jämna ut spelövertaget och förflyttar oss mer och mer in på Guldhedens sida.

I den 67:e minuten så slår vi tyvärr bollen på domaren och Guldheden kan erövra bollen när vi är på väg framåt. Vi reder ut deras attack men bollen går till hörna. I den efterkommande hörnan så slår Guldenheden en mycket bra hörna där vi tappar bort oss i markeringen och de kan från nära håll nicka bollen i mål. Det var som en kalldusch och nu gällde det att hämta mod och försöka komma till anfall.

Tyvärr så fick Guldheden ny positiv energi medans vi började att hänga lite med huvuden. Vi försökte peppa spelarna vad det gick från sidan för det räckte ju med 1 mål för oss så skulle vi vara 2:a i serien. Vi hade dock svårt att få till något organiserat anfall spel utan Guldheden bröt ofta våra uppspel högt upp på plan och kunde komma till några halvlägen. Vi blev lite oorganiserade ett kort tag efter målet men som tur var så höll vi ihop laget, repade nytt mod och kom tillbaka igen.

Sista 10 minuterna så gick vi ned på tre backar och flyttade upp Malin på topp tillsammans med Sara. Vi lyckas att etablera ett visst tryck på Guldheden och i den 87 minuten så gav det resultat.
Vi vinner bollen högt upp på vänsterkanten . Malin får bollen och spelar den snett inåt till Johanna som inte tvekar utan skjuter ett distinkt skott från strax utanför straffområdet alldeles intill målvaktens vänstra stolpe i mål. 1-1 och det var stort jubel bland Finpa spelarna, ledarna och de tappra supportrana.

Nu var det bara 3 minuter kvar men eftersom lyset som vanligt hade slocknat under matchen så var det lite övertid också. De var spännande minuter som återstod men vi kämpar som galningar och tillåter inte Guldheden att komma i närheten av vårt mål. Vi ”vinner ” sedan matchen med 1-1 och Johanna blev stor matchhjältinna .

VI ÄR TVÅA I SERIEN !!!!!!

Detta var verkligen en lagseger och en ”seger” som spelade hur hela säsongen har varit för oss. Vi har i år vunnit 11 matcher och 8 av dem har varit med uddamålet och det är ingen tillfällighet att vi vinner jämna matcher eller kommer tillbaka vid underläge. Det gör man genom att ha en härligt laganda, bra karaktär och ett gäng härliga spelare som spelar för varandra i vått och torrt.

Kommer att återkomma med en summering av året senare i år men vem kunde tro att vi skulle gå så här i år

Vi startade året med 2 raka förluster sedan så har vi vunnit 11 matcher och spelat oavgjort 1 gång på 14 matcher. Det är grymt och vem trodde på detta när vi startade serien som vi gjorde.
Vi har ett poängsnitt på ca 2,13 per match jämförbart med år 2013 som vi kom 5:a i serien och hade ca 1,28 poäng per match.

Oavsett om det blir kval nu eller ej så har vi haft ett grymt härligt år tillsammans