Header finlandia pallo aif

Allmänt

Lagets roller och ansvar

Lagansvarig tränare
Är lagets spindel i nätet. Har ansvar för att allt kring hur det egna laget fungerar. Kontaktperson utåt (föräldrar, klubben, andra lag). Observera att hen inte ska göra allt jobb, utan delegera ut. Ansvarig för att hämta in utrustning (nycklar/brickor/tränarställ) av ledare som slutar.

Tränare

Ett antal dedikerade tränare behövs för att bedriva träning.

Föräldragrupp
Tidigt vill man etablera en kultur där föräldrar involveras. Allt för att sprida ut jobbet kring laget på flera än tränarna. Viktigt att få till engagemanget och att det blir naturligt att alla hjälps åt. Det är obligatoriskt med en föräldragrupp för alla barn- och ungdomslag.
Tips vad som behövs göras kring ett lag: Evenemangsansvarig (folk till Tuvecupen och Gbgvarvet - obligatorisk!) Ha koll på ekonomin, fikaansvarig (till matcher), nån som är drivande i att dra in pengar till lagkassan, planera läger och andra roliga saker för laget.Kommunikation

Ledare -> medlem/förälder

Kommunikationen sker med fördel genom MyClub. Dels kan man skapa kallelser till träningar, matcher möten etc. och dels kan man skicka massmail till sitt lag. I kallelserna kan man följa vilka som svarat (Ja, Nej, Kanske) och de ligger också till grund för kalendern i MyClub där också övriga klubben kan se aktiviteterna (smidigt om man t.ex. vill se vilket lag som tränar en viss tid). Varje lag har också en hemsida där man kan lägga upp information.

Medlem -> medlem
Facebook, whatsup - Ett smidigt sätt för föräldrar och tränare att ha kontakt. MyClub är inte så smidigt när medlemmar/föräldrar ska kommunicera.

Föräldramöten
Mail och facebook i all ära, men fysiska föräldramöten är ett måste. Minst två gånger per år. Tips: Skicka ut agenda i förväg. Var tydlig. Undvik envägskonversation - se till att föräldrarna får komma till tals och delta i beslut (då är det större chans att de vill hjälpa till med genomförandet). Kom överens om lagets kort- och långsiktiga mål vilket skapar inriktning vilka aktiviterer som behöver göras. Påminn om klubbens värderingar. [länk till mötesmall]

Andra ledare i klubben

Man kan behöva komma i kontakt med andra ledare till exempel för att låta andra lag använda en outnyttjad plan/halltid. Man kan gå in på respektive lags hemsida för att få tag i kontaktuppgifter till deras ledare (i första hand då lagansvarig). Lagansvariga med kontaktuppgifter finns också under Föreningsinformation->Kontakt.

Klubben

Lagansvarig sköter kontakten i första hand.

Externt

Varje lag har en hemsida (MyClub). Som standard innehåller den nyheter, kalender och spelar/ledarpresentation. Man kan även lägga in bilder och i begränsad omfattning skräddarsy innehållet. Observera PuL-lagen: Bilder på minderåriga som visas måste vara godkända av föräldrar.

Glöm inte att hemsidan är ett sätt att locka nya spelare till sig!

Md banner 1080x1920  1
Md puustelli goteborg coupon finpa
Puustelli
Md 480x118px is bild stotta forening  1
Md 140610 stiftelsen dunross
Md md bil sf
Md skyltmax se
Md konica minolta
Md lakfors
Md ica
Md bingo
Md skr  pprojekt
Finpa arbetar för en renare miljö
Md hgc logo 2011
För Finlandias medlemmar: Gå 2 betala för 1. Hyr hela banan för 500kr/tim.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub