Header finlandia pallo aif

Matchreferat Björkö Hemma

Publicerad 2018-04-14 12:36

Matchreferat Finlandia Pallo AIF - IFK Björkö 0-2

Dags för årets andra hemmamatch när vi skulle gästas av IFK Björkö, ett lag som haft en tuff inledning med 2 raka förluster dock mot bra motstånd.

Matchen inleds i ett okej tempo där lagen känner på varann de inledande minuterna men det märks ganska fort att Finpa är laget som vill ta tag i matchen och driva upp tempot samtidigt som Björkö gör det bra med ett lite enklare och rakare spel.

Det är Finpa som får den första heta chansen där Ricky hittar en bra yta i straffområdet men tyvärr läggs den på utsidan målburen.

Det är just Björkös rakare spel som ger 0-1 i den 21a minuten, efter bolltapp av Finpa på egen planhalva ger det motståndarna möjligheten att slå ett tidigt inlägg till deras anfallare som med ett bra häng nickar ner bollen i backen för att sedan via Lindvall studsa upp i krysset. Extra surt då vi några minuter tidigare missat ett friläge där tyvärr avslutet läggs mitt på målvakten.

Tyvärr kommer 0-2 bara 5 minuter senare där Björkös kapten avancerar längs högerkanten och får alldeles för enkelt passera 3-4 Finpa spelare, bollen hittas tillslut fram till en misstänkt offside stående anfallare som efter en tilltrasslad situation tillslut får bollen i nät, Björkö är tunga i offensivt straffområde men återigen är det alldeles för enkelt för dem att komma till läget.

Finpa dominerar sen resten av halvleken med stundtals riktigt trevliga passnings kombinationer men utan att skapa någon riktigt het målchans.

Andra halvlek spelas nästintill enbart på Björkös planhalva utom kortare sekvenser när Björkö försöker kontra. Första halvan av halvleken försöker Finpa bygga upp spel och bryta ner Björkö men mestadels har Björkö bra koll på läget och står mestadels helt rätt i försvaret.

Den andra halvan av halvleken börjar Finpa spela mer direkt och då börjar det bli farligare, Richard får ett bra läge där han efter några motläggsfinter blir fri vid straffpunkten, dock kommer Björkös målvakt ut bra och gör sig stor så av så Richard hittar ingen yta att placera in bollen på.

Finpa fortsätter föra spelet och skapar en del halvchanser, nästa stora chans dröjer dock till ca den 87e minuten när Ricky kommer fri och rundar målvakten, tyvärr får han bollen lite för långt ifrån sig och kommer ur vinkel så avslutet går i stolpen.

Domaren blåser sedan av matchen och besvikelsen är som sig bör stor.

Summering: En match man skall vinna men fotboll går ut på att göra mål och har man 4 jättelägen i en match och gör 0 mål så vinner man inga matcher. Eloge till Björkö som krigar på bra och är effektiva.

Delar av publiken har som vanligt valt ut matchen 3 lirare.